Кадър: БНТЕлитен наш вирусолог даде експертно мнение за коронавируса и изрази

...
Кадър: БНТЕлитен наш вирусолог даде експертно мнение за коронавируса и изрази
Коментари Харесай

Вирусолог: Маските не могат да гарантират 100% защита, предпазват до над 90% на сто

Кадър: Българска национална телевизия

Елитен наш вирусолог даде експертно мнение за ковид и изрази персонално мнение какъв брой оказват помощ защитните маски.

Съществува пресечен имунитет, в случай че сме прекарали друга коронавирусна зараза, организмът има прочут имунитет и против тежкото превозване на COVID-19. 

Това съобщи доцент Любомира Николаева-Гломб, завеждащ отдел " Вирусология " в Национален център по заразни и паразитни заболявания, по Българска национална телевизия. По думите й не може да се приказва сигурно за наново заразяване с ковид, защото случаите по целия свят са единични, написа  

Доц. Николаева изясни, че вирусът се предава посредством капчица, която е задоволително огромна, с цел да бъде спряна от маска като механична бариера. Маските, въпреки че не могат да подсигуряват 100% отбрана, защищават до над 90 на 100, съобщи специалистът. 

Самият ковид е един от най постоянните в генетично отношение - изменчивостта е характерна черта, което му разрешава да се приспособява по отношение на околната среда, изясни още експертът. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР